Kuva: Teijo Karhu

Tapaamistupa

Kolin Ryynäsen taiteilijaresidenssi sijaitsee Kolin kylän sydämessä ja se toimii festivaalin “tapaamistupana”. Residenssin yhteydestä löytyy myös tunnelmallinen kahvila ja kotiseutumuseo.

Tapaamistupa on yleisön, osallistujien ja yhteistyötahojen välinen kohtaamispaikka. Se on myös KOLI Ympäristötaidefestivaalin infopiste. Tapaamistupa on myös toimintaperiaate, joka pyrkii eri toimijoiden väliseen vuorovaikutukseen ja yhteisen toiminnan järjestämiseen. Vuonna 2014 Tapaamistuvassa järjestetään residenssissä vierailevien taiteilijoiden esittelyjä, avoimia keskustelutilaisuuksia, yhteisöllisiä tapahtumapäiviä ja kurssitoimintaa.

Kutsutut festivaalitaiteilijat työskentelevät Kolin Ryynäsen taiteilijaresidenssissä touko-kesäkuussa. Myös paikalliset asukkaat, matkailijat, yhteisöjen ja organisaatioiden edustajat ovat tervetulleita Tapaamistuvan kohtaamisiin.

Tapaamistuvan taiteilijaesittelyt ovat kaikille avoimia keskustelutilaisuuksia ja niitä järjestetään toukokuusta syyskuuhun. Taiteilijatapaamisissa on kahvi­ ja teetarjoilu ja sinne on vapaa pääsy.

Taiteilijatapaamiset 2014

Vuotoja­ työpaja

17.­18.5.2014

Aalto­yliopiston Making Life projektin opiskelijat tutustuivat Kolin kansallispuistoon luentojen ja retkien avulla. Opiskelijoilla on mahdollisuus sisällyttää Koli yhdeksi Making Life työpajan tutkimuskohteeksi. (EU:n tukema työpaja yhteistyössä: Biofilia, Bioartsociety ja Symbiotica). Työpajan “isäntänä” toimi PYRY ry.

Luennoitsijat: Erich Berger (Artist, Director, Bioart Society), Tiina Hakkarainen (Ministry of Forestry), Pia Lindman (Artist, Professor of Environmental Art, Aalto University), Heikki Simola (Biologist, University of Eastern Finland), Jukka Tommila (Stonedesigner, Koli Culture Association), Paul Vanouse (Artist, Biofilia Research­in­Residence, University of Buffalo)

Opiskelijat: Charli Clark (Environmental Art, Aalto University), Lora Dimova (Art, Aalto University), Philip Hector (Creative Sustainability, Aalto University), Tähti Oksanen (biology, University of Eastern Finland), Tiina Taskinen (Textile Design, Aalto University)

Osallistujat: Tuija Hirvonen­Puhakka (Artist, Pyry ry), Teijo Karhu (Artist, Pyry ry), Tiina Merikoski (Landscape Architect, Artist, Koli Culture Association), Sampo Parkkonen (Technical Instructor, Aalto University), Miia Rosenius (Artist, Pyry ry)

Links:
http://bioartsociety.fi (the Finnish Society of Bioart)
http://biofilia.aalto.fi/en/ (Biofilia)
http://www.environmentalart.fi (The Degree Programme in Environmental Art)

vuotoja1vuotoja4

Festivaalin esittely

25.6. Lehdistötilaisuus järjestettiin Kaskikalleria ympäristötaidereitillä.

3.8. KOLI Ympäristötaidefestivaali esiteltiin luontokeskus Ukossa pohjoismaisen kulttuurirahaston (Norden) hallitukselle ja asiantuntijoille.

norden_ryhmä2 norden_ryhmä

Taiteilijatapaamiset 2013

9.5. Heidi Miikki, Heikki Tolin, sekä työryhmästä Anneli Timonen

16.5. Lea Turto, Matti Reivi, sekä työryhmästä Tuija Hirvonen­Puhakka

23.5. Opiskelijat Aalto­yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun ympäristötaiteen maisteriohjelmasta (Helsinki) opettajat Tristan Hamel ja taiteilija Markku Hakuri, Jukka Tommila, sekä työryhmästä Miia Rosenius

30.5. Mitsuko Chapa Miyakawa, Atsushi Yamanaka, Lieksan Kirsikodin taiteilijat, sekä työryhmästä Anne Pehkonen ja Marko Saarelainen

13.6. Kaskikallerian pohjoismaiset taiteilijat; Anette C Andersson, Pernille Toft Lund, Vigdis Haugtrø, Erla Þórarinsdóttir, Lisbeth Karline

20.6. Tiina Hallakorpi, Maria Vlasova, Lev Aleksandrov, sekä työryhmästä Teijo Karhu

katso lisää:
https://www.facebook.com/KoliYmparistotaidefestivaali

Ultimate Space Koli projekti

Aalto­yliopiston taiteen laitoksen ympäristötaiteen maisteriohjelman opiskelijat toteuttivat

Ultimate Space Koli projektin 19.5.­26.5.

Projektin suunnittelu: Tristan Hamel

Katso lisää: http://koli.tristanhamel.eu/

 

KOLI- ympäristötaidefestivaali on kolmivuotinen ympäristötaideprojekti Pohjois-Karjalassa