Palvelut näkövammaisille

pistekirjoitus KOLI Ympäristötaidefestivaali
pistekirjoitus KOLI Ympäristötaidefestivaali

INFO (kuuntele)

KOLI Ympäristötaidefestivaali

KOLI Ympäristötaidefestivaali on kansainvälinen ympäristötaideprojekti Pohjois-Karjalassa, Suomessa. Festivaali toteutuu erilaisina tapahtumina, näyttelyinä, retkinä, kursseina ja kohtaamisina Kolin kansallispuistossa ja Kolin kylällä vuosina 2013-2015. Festivaalin tuottaa pohjoiskarjalaisista taiteilijoista koostuva yhdistys, Ympäristö- ja Yhteisötaide PYRY ry.
Festivaali painottaa paikkasidonnaista ajattelua, osallistamista, osallistumista ja yllätyksellisiä näkökulmia. Festivaaliympäristö on myös mainio mahdollisuus yhteistyölle.

KOLI Ympäristötaidefestivaalin työryhmä

KOLI Ympäristötaidehanke on saanut alkunsa pohjoiskarjalaisten taiteilijoiden motiiveista edistää ympäristötaiteen asemaa. Projektin suunnittelutyöryhmään kuului vuonna 2013 kuusi taiteilijaa.
Työryhmä päätti toteuttaa paikkasidonnaisen ympäristötaidefestivaalin Kolilla sen ainutlaatuisen ympäristön ja vaalitun kulttuuriperinnön vuoksi. Taiteilijat ja matkaajat ovat löytäneet sieltä innoitusta ja haltioitumista yli sadan vuoden ajan. Ympäristötaidefestivaali on suunniteltu muodoltaan ja sisällöltään monimuotoiseksi sekä vuorovaikutusta painottavaksi. Tarkoituksena on tuoda saman pöydän äärelle taiteilijoita, paikallisia toimijoita ja organisaatioita.
KOLI Ympäristötaidehankkeen työryhmä ja taiteentekijät haluavat olla luomassa ja tuottamassa kantaaottavaa kulttuuriproduktiota, joka on kiinni aikamme ilmiöissä kuunnellen ihmisiä ja ympäristöä.

Tapaamistupa

Festivaalin keskipisteenä toimii Kolin Ryynäsen taiteilijaresidenssi. Residenssi sijaitsee Kolin kylän sydämessä ja se toimii festivaalin ”tapaamistupana”.
Tapaamistupa on yleisön, osallistujien ja yhteistyötahojen välinen kohtaamispaikka. Tapaamistupa toimii KOLI Ympäristötaidefestivaalin infopisteenä. Tapaamistupa on myös toimintaperiaate, joka pyrkii toimijoiden väliseen vuorovaikutukseen ja yhteisen toiminnan järjestämiseen. Tapaamistuvassa järjestetään residenssissä vierailevien taiteilijoiden esittelyjä, avoimia keskustelutilaisuuksia, yhteisöllisiä tapahtumapäiviä ja kurssitoimintaa. Tapaamistuvan taiteilijaesittelyt ovat kaikille avoimia keskustelutilaisuuksia, joissa on kahvitarjoilu, ja tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Festivaali ja Kaskikalleria ympäristötaidenäyttely

Festivaalin toiminta painottuu touko-kesäkuulle. Festivaalitaiteilijat työskentelevät Kolin Ryynäsen taiteilijaresidenssissä. Toukokuussa toteutuu oppilaitosten yhteistyöprojektit ja kesäkuussa Kolilla työskentelevät kutsutut kansainväliset taiteilijat. Festivaalilla on mukana myös paikallisia yhteistyötahoja, jotka toteuttavat omia taideprojektejaan osaksi ympäristötaidefestivaalia. Joka kesä toiminta kootaan yleisölle nähtäväksi ja koettavaksi Kaskikalleriaksi, kansainväliseksi ympäristötaidenäyttelyksi.

INFO luettuna

(Lataa luettu teksti omalle koneellesi tästä)

Palvelut näkövammaisille

KOLI Ympäristöfestivaali on tuottanut näkövammaisille kävijöille kohokartan. Kartassa on tietoja, jotka kertovat teosten ja paikkojen saavutettavuudesta.

Taideteosten kylttien tekstit on saatavilla myös pistekirjoituksella.
Kohokartan ja pistekirjoitusmateriaalia voi lainata Kolin matkailuneuvonnasta, Luontokeskus Ukosta ja sataman Alamajalta.

KOLI Ympäristöfestivaalin sivustolla on äänitiedostoja ja teosten kuvatulkkauksia. Sivuston osoite on http://www.koliartfestival.fi/palvelut-nakovammaisille/

Kolin kansallispuistossa saa liikkua avustajakoiran kanssa. Avustajakoirat saavat tulla myös kaikkiin KOLI Ympäristötaidefestivaalin tapahtumiin.

Kaskigalleria 2015

Kaskigallerian karttasivun symboleista klikkaamalla löytyy teoksen luettu esittely

 Kaskigalleria 2015

 

KOLI- ympäristötaidefestivaali on kolmivuotinen ympäristötaideprojekti Pohjois-Karjalassa