Kaukokaipuun puu, Outi Särkikoski

Outi Särkikoski (Joensuu)

Outi Särkikoski

Tällä hetkellä teen veistoksia ja veistoskokonaisuuksia pääasiallisena materiaalina keramiikka. Nautin yksinkertaisen ja pelkistetyn muodon rakentamisesta ja sen pienistä sattumanvaraisista muunteluista. Samankaltaisista muodoista rakennan kokonaisuuksia, joissa käsitteellinen sisältö ja esteettisyys usein yhdistyvät. Kolin teos syntyi äkillisestä mielleyhtymästä ja myös siitä että Kolin alue on minulle tuttu ja mieluinen vaeltelupaikka.

www.outisarkikoski.fi

Kaukokaipuun puu

Metsä on meille suomalaisille mietiskelypaikka ja ’ temppeli ’. Japanissa kohtasin temppelialueilla toivomuspuita ja -pensaita, joihin kävijä saattoi kiinnittää paperiliuskalle kirjoitetun toiveensa. Tästä muistikuvasta syntyi Kaukokaipuun puu, posliiniliuskat vanhan kuusen oksilla, vieressä elämää kuhiseva muurahaiskeko.

materiaali:paperiposliini,metallilanka