Nina Mutik

Nina Mutik (Suomi)

Tietäjän tytär, tarinallinen installaatio, jossa sinä olet päähenkilö

Taiteilija Nina Mutik on palannut kolmatta kertaa Kolin Ympäristötaidefestivaaleille. Nina jatkaa ympäristön tarinallisen kokemisen tutkimista, tällä kertaa suoraan ympäristössä itse luotavalla tarinalla. Nina rakentaa yhdessä työryhmänsä kanssa installaatiota Poikolan tilalle. Elämyksen käsikirjoituksesta vastaa Tarja Hallberg ja musiikista Samuli Teerilahti.

Tietäjän tytär kertoo kuvitteellisen tarinan kadonneesta tutkijasta. Mysteerin voi selvittää tutkimalla teokseen kuuluvia tutkijan muistiinpanoja ja Poikolan tilan installaatiota. Tietäjän tytär avautuu 1.7.2015 ja on avoinna 23.10.2015 asti. Tänä aikana Poikolan tienhaarasta olevasta valkoisesta postilaatikosta voi lainata tutkija Kari Pitkäsen muistiinpanot ja taskulampun ja lähteä tilalle selvittämään mysteeriä. Teoksen loputtua taiteilija julkaisee dokumentaation, joka kertoo mitä Karille tapahtui.

Nina Mutik uskoo, että vahvin kokemus syntyy silloin, kun tarinan löytää itse. Tietäjän tytär -teos luo tämän maagisen hetken yleisölle.

Kuva: Nina Mutik ja Tarja Hallberg rakentamassa teosta, Copyright Nina Mutik