michael_kuuntelee_netti_tk

Michael Fairfax (Wiveliscombe, Englanti)

Sculptor: Sound artist
1953. ENGLAND
Wiveliscombe, England

www.michaelfairfax.co.uk.
Blog: michaelfairfax.blogspot.com.
Soundcloud: https://soundcloud.com/michael-fairfax

Artist Statement

Olen työskennellyt päätoimisena taiteilijana julkisen taiteen kentällä vuodesta 1980 ja tehnyt monia teoksia ympäri Iso-Britanniaa. Viime vuosina olen työskennellyt myös äänen parissa, sekä akustisena että sähköisenä ja tämä onkin ollut eteenpäin vievänä teemana viimeaikaisissa töissäni ympäristöllisissä kohteissa ympäri maailman.

Teokseni sitoutuu paikkaan. Pystyn tekemään oikean teoksen vasta kun olen vieraillut kohteessa ja nähnyt tilan, materiaalin, historian ja arkkitehtuurin; nämä kaikki ohjaavat työtäni.

Teokseni Kolilla

Kolin teos sai alkunsa kävellen alueeseen tutustumisen, lupien peruuntumisten ja uusien vaihtoehtojen hakemisen jälkeen, ja kun Teijo ja minä näimme juurien mahdollisuudet ja Heikke sai ne siirrettyä, tiesin että suunnitelma saattaisi toimia. Heikke nosti juuret ja minä puhdistin niistä mullan käsin. Näin ilmeni toisiinsa sitoutuneiden kärhien ja voimakkaiden isojen rakenteiden upeus. Samalla tuulen voiman aiheuttama hävitys ja raastetut ja revityt osat toivat esiin kauneuden joka tavallisesti on kätkössä.

Pianon kieliä suurimmalla rungolla voi kuka tahansa soittaa. Äänen kuulee parhaiten asettamalla korvansa mihin kohtaan runkoa tahansa. Näin juuret laulavat vielä kerran. Nämä kolme teosta ovat nimeltään REVITTY MAASTA LAULAAKSEEN TAAS

Kolmen juuren ohella on lisäksi yksi teos; repeytynyt ja haljennut rauduskoivu, jonka olen virittänyt kuin harpun. Sitä voi soittaa kahdella kädellä ja kuunnella asettamalla korvansa mihin tahansa kohtaan puuta. Tämä sai nimen BETULA KANTELE.